Aug 04 2008

Cum o sa ne mai gasim… ?

Category: Realitate cruntaAndy @ 18:01

In mod normal daca m-as vedea scriind un astfel de post, as rade de mine, in schimb cred ca sunt prea obosit la ora asta asa ca .. imi permit :)

Warning: randurile de mai jos, surprinzator nu contin de data asta nici o ironie.

“Voi radeti de mine pentru ca sunt diferit, eu rad de voi pentru ca sunteti toti la fel”. Am adoptat citatul asta deja de multi ani, de cand am invatat pentru prima oara ca putem sa facem si “alte” alegeri decat cele care “trebuie”. Tot de-atunci nu mai agreez conceptul de “turma” si implicatiile sale.

Din fericire nu sunt singurul “deviant” si recunosc ca e tare bine sa am cu cine vorbi din cand in cand la un “alt” nivel, iesit din tiparele complezentei si a ipocriziei (care, sa fim seriosi, ne cam inconjoara :) )

Ma gandeam acum vis-a-vis de chestia asta, privind totul prin prisma “normalitatii”, chiar putem fi considerati personaje deviante. Intr-un fel, ne facem propria lume si propriul set de norme/valori/cum vreti sa le numiti, si incepem sa le urmam si sa le adaptam din mers potrivit circumstantelor. So what does that make us? Nebuni nu? Nebuni care traiesc in propria lume.

Din fericire, aparent exista o solutie si pentru asta! Nu de alta dar numarul de “devianti” scade pe zi ce trece, pe masura ce individul ajunge sa “guste” si din “viata buna”. Cel mai usor lucru e sa te complaci in superficialitate nu? Dispar problemele legate de moralitate, inteligenta, dezvoltarea personala, interactiune interpersonala, idealuri, etc.

Ok, cred ca toti care cititi randurile astea acum sunteti constienti ca n-am spus nimic nou, doar stim cu totii lucrurile astea de multa vreme. Si toti am avut sau avem “prieteni” care au intrat la un moment dat inapoi in “turma”. Bun, intrebarea mea e alta … peste un anumit timp (n-o sa-l definesc inca) pe masura ce dispar “deviantii”, raman cei cu personalitati foarte puternice si inevitabil cu diferente majore intre normele si conceptiile proprii .. peste acel anumit timp ce se intampla? Ne adaptam si intram si noi in turma? sau ramanem singuri in lumea noastra de “deviant” si innebunim la propriu?

Ma gandesc serios la chestia asta, pe masura ce ma tot reintalnesc cu fosti colegi sau amici pe care nu i-am mai vazut de multa vreme, oameni cu care I used to hang out, si cu care obisnuiam sa ma distrez, si aveam de fiecare data ceva de vorbit, oameni cu care nu mai am absolut nimic in comun in momentul de fata (in afara amintirilor), oameni cu care nu mai pot sa vorbesc de la acelasi nivel, oameni pe care nu-i mai intereseaza lucrurile care altadata erau atat de importante pentru ei, etc

Acum de-abia o sa definesc “timpul” de mai sus …: poate peste zece ani, poate peste un secol, poate niciodata … sau poate MAINE. Sa nu creada careva ca scriu randurile astea cu vreun ton deprimat sau mai stiu eu ce, credeti-ma ca nu e cazul, e pur si simplu o observatie (facuta initial de altcineva, care a declansat tot sirul gandirii de acum). O observatie pertinenta si crunta pentru unii, stupida pentru ceilalti (doar e usor sa zici “lasa bre, ti se pare, merge si-asa”):

Cum o sa ne mai gasim unii pe altii?

Solutia? Sa tinem aproape ceea ce conteaza, si persoanele care conteaza, sa cautam ”deviantii” ce prezinta similaritati fata de persoana noastra, sa deschidem ochii mai mult si poate .. acel “maine” chiar nu o sa vina niciodata.

Final cliseistic si siropos? Da.

Pertinent? Da.

Maine promit sa revin la misto-urile ieftine care salasluiesc deobicei prin posturile mele. Azi .. nu.

2,046 vizualizari pana acum.

Printeaza postul asta Printeaza postul asta

5 Responses to “Cum o sa ne mai gasim… ?”

 1. Adinutza Popandau says:

  Poate sunt mai multe turme, nu una singura. Si poate toate sunt deviante, una fata de cealalta. :D

 2. Andy says:

  Exact asta spuneam … ca se poate ajunge fix la situatia asta, in care cei care raman in afara turmei sunt cei cu personalitati puternice DAR cu sanse mari sa aiba diferente majore in gandire, recte sa fie deviante una fata de cealalta :D

  (Banuiesc ca nu te refereai la turmele “initiale” nu? ci mai degraba la cele de “devianti” .. nu? daca nu .. oopsie :-s )

 3. Adinutza Popandau says:

  Da, la alea de devianti. (no oopsie)

 4. dariana says:

  mai andy, cred ca oamenii care ti-au fost la un moment dat parteneri egali de discutii nu s-au transformat, pur si simplu, ci doar au intrat intr-un iures, intr-o rutina. din care ies daca au timp si/sau revelatii.
  si mai cred ca e periculos sa acorzi prea multa importanta acestui criteriu, foarte “refreshing”, de altfel. s-ar putea sa ii ratezi pe cei in care zace un mic deviant, dar nu stiu de el inca.
  vezi ca spatiul pentru comentarii iti ascunde cuvintele de la capatul randului. de-aia dau acum enter.
  in primul paragraf, intre “transformat” si “un iures”, nu pot vedea ce am scris. sper ca nu am facut (enter)
  vreo greseala :)

 5. Andy says:

  I know Buddy (Mary) :) dar in acelasi timp .. si eu am intrat intr-o oarecare rutina, si sunt multi altii care au facut asta .. si nu s-au schimbat cu nimic, sau in orice caz, nu au “reintrat in turma”. Bine, scuze putem gasi usor ce-i drept ca asa si pe dincolo … :)

  Da stiu de spatiul ala. O sa incerc sa-l rezolv cumva .. si pe mine ma enerveaza :)

Leave a Reply

:alien: O:-) x-( :clap: ;;) b-( :bz :-D :hug: :shy: :common: =(( =:) :-c X_X :-@ :chicken: :o) ~o) :-/ B-) 3:-o :cowboy: :(( :dance: :daydream: :devil: #-o :-?? =P~ :-l :) ;)) :!! @-) :* :)) :^o L-) :x $-) :(|) :-ss :-B [-( %-( :-j :party: :peace: :phbbt: :)] :@) ^:)^ :pray: :o3 /:) :rock: 8-) @};- =)) :( [-x :-$ :sick: :sigh: 8-} 8-x I-) :grin: :| :o =; :-? :-q :-bd :-t :P :-w ^#(^ :-h #:-s :whistle: ;) ~x( :-s (:| :os :cat: :ninja: :ninja_nun: :ninja_th: :sheep: :shift: :dolphin: :badger: