Jan 02 2009

De citit!

Andy @ 11:37

Cateva chestii de retinut :D

1. Ce e feed-ul RSS si de ce m-as abona la el?

Feed-ul RSS va permite sa cititi articolele de pe blog cu ajutorul unui program, fara sa mai fie nevoie sa vizitati site-ul. Evident asta nu inseamna ca nu trebuie sa vizitati site-ul!! ce m-as face eu fara comentariile voastre? :)

Pasi pentru a citi feed-urile:

1. Downloadati programul asta
2. Dezarhivati
3. Double click “feedreader.exe”
4. Alegeti limba folosita (la mine surprinzator e “romanian” in loc de “english”)
5. Mai departe aveti optiunea sa lasati programul sa porneasca de fiecare data cand porniti windows-ul sau nu. Eu il am setat pe “allow”
6. La urmatorul pas, puteti sa alegeti cateva feed-uri de citit (eu am debifat tot)
7. Apasa pe “finalizeaza”
8. In program: Fisier -> Nou -> Flux (banuiesc ca echivalentul a File -> New -> Feed) sau apasati F3
9.a. In campul de feed scrieti urmatoarea adresa: http://feeds.feedburner.com/AndyVasilescu si apasati “ok”
9.b. Daca vreti, puteti sa adaugati si un feed separat pentru toate comentariile de pe blog. Apasati F3 si scrieti adresa asta: http://feeds.feedburner.com/CommentsForAndyVasilescu
10. Pentru a reactualiza manual feed-ul: click dreapta pe feed (in partea stanga) si alegeti “actualizeaza fluxul” (sau “update feed” banuiesc)

Nota: daca aveti alt program pentru citit feed-uri, folositi adresele de mai sus, sau dati click pe link-uri.

Poate va e mai usor asa, mai ales de la serviciu :) dar REPET: asta nu inseamna ca nu trebuie sa mai intrati pe blog sa postati comentarii !! :D

2. Cum pot sa citez un comentariu anterior?

Folositi tag-ul urmator atunci cand scrieti comentariul:

< blockquote >
Comentariul la care vreti sa raspundeti
< / blockquote >

Evident fara spatii in tag-ul blockquote. Dupa chestia asta, scrieti comentariul vostru si .. ta-daaaa!

3. Cum pot avea un avatar langa comentariul meu?

Pentru ca unii dintre voi m-ati intrebat cum / ce se face pentru a avea un avatar in dreptul numelui cand postati, ei bine, duceti-va pe www.gravatar.com si faceti-va cont acolo. Dupa ce uploadati imaginea si o selectati, tot ceea ce aveti de facut este sa folositi mereu aceeasi adresa de mail cand scrieti un comentariu, ca aceeasi folosita pentru contul de pe gravatar.com. Succes!

P.S. Avatarul va fi valabil pe orice blog pe care scrieti, atata timp cat folositi aceeasi adresa de mail (asta asa, doar pt. a evita o intrebare suplimentara)

4. Ce e chestia asta care apare la unele articole: “Voteaza-ma pe blogoree (click AICI). Thanks :) ” ?

Voi ma cititi in fiecare zi da? Da (va zic eu .. nu de alta dar va vad). Bun! Asta se traduce prin faptul ca probabil simtiti o stare de bine, o euforie totala cand cititi minunatele-mi ineptii. Bun! Unde bat?

Bun. Daca va place un anumit articol care se intampla sa aiba si textul ala la sfarsitul sau, votati-l! De ce? Pentru ca blogul mirific al micutului porc sa creasca si el usor-usor ca un aluat proaspat frecat bagat in cuptorul proaspat incins!

Cum ma votati? Simplu! Mergeti pe www.blogoree.ro si va inregistrati (dureaza un minut, si avand in vedere ca pierdeti mai mult decat un minut pe zi pe blogul asta, cred ca merita investitia nu? ). Odata inregistrati, tot ce trebuie sa faceti e sa apasati pe “+”-ul din dreptul articolului (sau evident pe “-” daca nu va satisface postul in cauza). Atat! Si pentru asta veti avea eterna mea recunostinta!

Daca vedeti vreodata mesajul “Nu ai autorizarea necesară pentru a accesa această pagină. ” tot ce trebuie sa faceti e sa va logati!

5. Don’t be shy!

Daca aveti ceva de comentat / spus feel free to do it! Nu musca nimeni! Si parca e mai frumos cand e totul un mare dialog nu? :)

3 Responses to “De citit!”

  1. vave says:

    Am citit.. and now what? ;))

  2. Andy says:

    Foloseste-te de aceste cunostinte ! :))

  3. vave says:

    Sir, yes ma’am! :P

Leave a Reply

:alien: O:-) x-( :clap: ;;) b-( :bz :-D :hug: :shy: :common: =(( =:) :-c X_X :-@ :chicken: :o) ~o) :-/ B-) 3:-o :cowboy: :(( :dance: :daydream: :devil: #-o :-?? =P~ :-l :) ;)) :!! @-) :* :)) :^o L-) :x $-) :(|) :-ss :-B [-( %-( :-j :party: :peace: :phbbt: :)] :@) ^:)^ :pray: :o3 /:) :rock: 8-) @};- =)) :( [-x :-$ :sick: :sigh: 8-} 8-x I-) :grin: :| :o =; :-? :-q :-bd :-t :P :-w ^#(^ :-h #:-s :whistle: ;) ~x( :-s (:| :os :cat: :ninja: :ninja_nun: :ninja_th: :sheep: :shift: :dolphin: :badger: